در ادامه سری آموزش های رایگان نرم افزار کتیا، در مقاله دستور Loft در کتیا قصد داریم تا شما عزیزان را با این دستور کاربردی آشنا کنیم.
در ورژن های قدیمی تر کتیا نام دیگر ابزار Multi Section Solid ابزار Loft بود. واژه Loft هنوز در بعضی از نرم افزار های دیگر استفاده می شود.
ابزار Multi Section Solid در محیط Part Design کتیا یکی از ابزار های کاربردی برای ایجاد حجم ها و اشکال پیچیده است. با این ابزار می توان دو یا چند مقطع را با خطوط یا محنی های راهنما به هم رساند و یک حجم ایجاد کرد.
نرم افزار CATIA را می توان در حال حاضر یکی از قدرتمندترین و کاربردی ترین نرم افزار ها در زمینه طراحی به کمک رایانه ( CAD )، ساخت و مونتاژ به کمک رایانه ( CAM ) و مهندسی به کمک رایانه ( CAE ) دانست.
علارغم وجود تعداد قابل توجهی از نرم افزار های طراحی CAD نرم افزار CATIA با داشتن محیط کاربری ساده و آسان برای یادگیری، به سرعت در میان جامعه مهندسی و دانشگاهی جایگاه خود را استحکام بخشیده است و امروزه در گستره وسیعی از زمینه های مهندسی بکار می رود.
قبل از ادامه مقاله شما را دعوت به مشاهده چندین نمونه فیلم از دوره های مختلف آموزش کتیا می نماییم.
شما می توانید برای اطلاع بیشتر از دوره های آموزش داده شده و همچنین تهیه پکیج های آموزشی به قسمت فروشگاه سایت مراجعه بفرمایید.
ابتدا یک plane با استفاده از صفحه اصلی XY ایجاد و در صفحه ایجاد شده یک دایره ترسیم نموده و در صفحه دیگر XY یک مستطیل رسم می کنیم. سپس دستور Multi Section Solid را فعال نموده، دو اسکچ ترسیمی را انتخاب نموده و Closing Point ها را در جهت و محل مناسب تنظیم می نماییم.
نکته: دقت نمایید باید با صفحه عمود بر این دو صفحه قبلی، یک اسکچ که از منحنی تشکیل شده ترسیم کنیم.
حال به سربرگ Spine رفته و اسکچی که در آن منحنی ترسیم نموده ایم به عنوان Spine قرار دهیم.
در صورتی که قصد داشته باشیم بین دو حجم موجود در محیط پارت دیزاین، حجم ایجاد نماییم، می توانیم با انتخاب دو Face از حجم های موجود و تنظیم موقعیت Closing Point ها اقدام به تشکیل حجم بین آنها نماییم.
نکته: در این نوع اتصال ( اتصال بین دو حجم ) حجم ایجاد شده به صورت مماسی به سطح مقطع ما متصل می گردد.
امیدواریم مقاله دستور Loft در کتیا برای شما مفید بوده باشد ، همچنین شما میتوانید از سایر مقالات در سایت www.catiadesign.ir دیدن بفرمایید.