ورود / عضویت
آموزش نرم افزارها

سوراخ کاری چیست

سوراخ کاری چیست؟ | معرفی انواع سوراخ کاری + نکات مهم

در این مقاله آموزشی کاربردی و جامع سایت کتیا دیزاین خواهیم گفت که سوراخ کاری چیست. اگر به حوزه تکنولوژی سوراخ کاری علاقه مند هستید، با این مقاله آموزشی مثال محور همراه باشید.

سوراخ کاری فناوری ایجاد سوراخ در فلزات و وسایل گوناگون است که در صنایع متنوع تولیدی کاربرد دارد. سوراخ کاری برای وصل شدن قطعات، ایجاد حفره، یا عبور جریان هوا در قطعات مختلف قابل انجام است.

در این مقاله می بینیم که سوراخ کاری چیست و روش های آن را بررسی می کنیم. بکارگیری دستگاه پانچ، جزو فناوری های مدرن سوراخ کاری ورق پلیت فلزی است. سوراخ کاری با پانچ با سرعت و دقت خیلی زیادی قابل اجرا است.

در مجموع می توانیم انواع سوراخ کاری ها در صنایع را به دو نوع کلی تقسیم کنیم. سوراخ کاری با دریل و سوراخ کاری با پانچ. سوراخ کاری با دریل معمولا در صنایع مختلف بیشتر استفاده می شود.

در ادامه به معرفی سوراخ کاری و انواع آن می پردازیم. فرآیند سوراخکاری ورق در جنس های متنوع مانند آهن ,آلومینیوم ,استیل ,مس و… انجام می شود. سوراخ کاری با توجه به نوع کاربری در صنعت،در انواع مختلفی انجام می شود.

سوراخ کاری پروسه ای است که با آن، می توانیم سوراخ‌ هایی با مته های مخصوص بر روی محصول ایجاد کنیم. سوراخ کاری پرکاربردترین مرحله در فرآیند ماشین کاری در صنایع و کارگاه ها می باشد.

در تکنولوژی سوراخ کاری، محبوب ترین و ساده ترین روش بدون تردید سوراخ کاری با دریل است. از دریل می توانیم در سوراخ کاری انواع گوناگون ورق ها و فلزات با جنس های مختلف استفاده کنیم.

شاید بپرسید انواع  سوراخ کاری چیست؟ سوراخ کاری در دو نوع پانچ کردن و مته کاری ( با کمک دریل) قابل انجام است. اگر به دنبال سوراخ کردن ورق فلزی هستید، لازم است از دستگاه پانچ استفاده کنید.

پانچ دستی هیدرولیک یکی از ابزار های سوراخ کاری است. این نوع پانچ در ایجاد سوراخ‌ های ظریف و کم عرض در فلزات نازک مناسب است. پانچ هیدرولیک از نیروی مایع هیدرولیک برای سوراخ کاری فلز استفاده می‌کند.

در پروسه سوراخ کاری فلزات، استفاده از مته مناسب برای رسیدن به نتیجه مطلوب بسیار مهم است. مته‌ های مارپیچی و گردبر دو دسته عمده از مته‌ های کاربردی در حوزه سوراخ کاری فلزات هستند.

در این مقاله می گوییم که نکات مهم در سوراخ کاری چیست. انجام فرآیند سوراخ کاری در فلزات باید بسیار دقیق باشد تا از شکستگی و یا تغییر ظاهر قطعات جلوگیری شود. همینطور، رعایت نکات ایمنی موقع کار با وسایل سوراخ کاری اهمیت دارد.

کلیه پکیج های آموزشی مهندسی مکانیک
بازدید از پکیج ها
نمونه فیلم های آموزشی
مشاهده فیلم ها

اما خم کاری چیست؟ خم‌کاری یا Bending یکی از روش های تغییر ظاهر و فرم دهی به فلزات می باشد. در پروسه خم‌کاری بخشی از ورق توسط ماشین‌ها و تجهیزات مخصوص تحت فشار قرار می‌گیرد تا تغییر ظاهر دهد. در این فرآیند، سطح بیرونی ورق آهن کشیده می شود و تغییر می کند.

خم کاری و سوراخ کاری جزو فرآیند های صنعتی هستند. خم کاری پروسه ای است که با تجهیزات دستی و اتوماتیک برای تغییر شکل ورق ها استفاده می شود. خمکاری جزو مراحل اصلی ورق کاری و خدمات برش لیزر است.

در ادامه می گوییم که بورینگ در فرآیند سوراخ کاری چیست. بورینگ (Boring) جزو انواع پروسه های صنعتی سوراخ کاری یا ایجاد سوراخ در محصولات مختلف مانند شفت ها و لوله ها است.

فرآیند بورینگ برای افزایش قطر سوراخ های موجود و ایجاد سوراخ هایی با دقت بالا در قطعه بکار می رود. انواع متنوعی از پروسه بورینگ مثل حفاری افقی، حفاری خط و حفاری عمودی در دسترس هستند.

در ادامه می گوییم که مته چیست و کاربرد مته در سوراخ کاری چیست؟ مته قطعه ای تیز و چرخنده است که در سوراخ کاری کاربرد دارد. از مته برای ایجاد سوراخ های استوانه ای با اندازه های گوناگون در سطوح متنوع استفاده می شود.

دیدیم که مهم ترین کاربرد مته در سوراخ کاری ایجاد سوراخ با ابعاد مورد نیاز روی تمامی قطعات مختلف است. مته ها بر روی هر نوع دریل قابل نصب هستند. در مته ها فرآیند سوراخ کاری با چرخش در جهت عقربه های ساعت انجام می شود.

تراشکاری بخشی از ماشینکاری است که طی آن ابزار برش هنگام چرخش قطعه به شکل خطی جابجا می شود. تراشکاری را می توانیم به صورت دستی با خودکار انجام دهیم.

تراشکاری پروسه براده برداری، تغییر شکل و شیار زنی سطوح درون و بیرون قطعات مختلف با کمک ابزارآلات مخصوص است. به کسی که با بکار گیری این ابزار مخصوص، پروسه تراشکاری را انجام می‌دهد تراشکار می گوییم.

برشکاری فلزات عمل تغییر ظاهر قطعات فلزی برای تسهیل کاربرد آن ها در زمینه های صنعتی می گوییم. محصولات فلزی عموما شامل صفحه، میلگرد، تسمه، نبشی و انواع دیگر قطعات هستند.

برشکاری جزو مراحل پرکاربرد صنعتی است که طی آن محصولات فلزی گوناگون برای اهداف متفاوت ساخته می ‌شوند. فرآیند برشکاری بر روی فلزات متنوعی مانند آهن، فولاد و آلومینیوم با تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مختلف انجام می شود.

در ادامه می بینیم که انواع روش های سوراخ کاری چیست. روش های مختلف سوراخ کاری قطعات برای اتصال قطعات فلزی به هم و به ایجاد سوراخ های کوچک مورد نیازمان در دسترس هستند.

سوراخ کاری فلزات در صنعت روشی مناسب برای وصل کردن قطعات مختلف فلزی به یکدیگر است. این کار با ایجاد یک سوراخ و بکار گیری پیچ و مهره‌ های مناسب با ابعاد سوراخ انجام می‌شود.

اما مراحل سوراخ کاری چیست. برای شروع سوراخ کاری در مرحله اول باید سطوحی را که می خواهیم سوراخ شوند را آماده کنیم. برای این کار باید سطوح نسبت به هم به صورت موازی یا عمود به کمک ماشین کاری آماده شوند. سپس باید فرآیند سوراخ کاری با ظرافت بالا نسبت به مرکز حفره تعیین شده انجام دهیم.

به طور خلاصه مراحل سوراخ کاری با دریل به این صورت است: انتخاب دریل و مته مورد نیاز، بکارگیری تجهیزات ایمنی، انتخاب مکان دقیق سوراخ کاری، شروع سوراخ‌ کاری با سرعت مناسب، ادامۀ سوراخ‌ کاری تا کامل شدن سوراخ و پاک‌سازی مکان سوراخ کاری شده.

مته های سوراخ کاری انواع متفاوتی دارند که هر یک از این مدل‌ ها، تفاوت های زیادی با هم دارند. برای مثال تفاوت در ابعاد جان مته، باعث داشتن کاربری های گوناگونی در این ابزار می ‌شود.

کاربرد مته های سوراخ کاری در حوزه های متنوع صنعتی و کارگاهی مانند تراشکاری، نجاری، آهنگری و… است. مته ها روی تجهیزاتی مثل دریل، ماشین های تراشکاری، دستگاه فرز و سایر ابزار مشابه استفاده می شوند.

یکی دیگر از انواع سوراخ کاری، سوراخ کاری عمیق است. سوراخ کاری عمیق، پروسه ای پیچیده و دقیق است که به منظور ایجاد سوراخ‌ هایی با عمق بالا (معمولاً ۵ برابر قطر یا بیشتر) در قطعات گوناگون استفاده می شود.

در این مقاله دیدیم که سوراخ کاری چیست و با انواع آن آشنا شدیم. همچنین با مراحل و کاربرد های سوراخ کاری در صنعت آشنا شدیم. امیدواریم که این مقاله آموزش صفر تا صدی برای شما مفید بوده باشد.

مقاله 1: سنگ زنی چیست

در مقاله سنگ زنی چیست صفر تا صد دستگاه سنگ زنی را توضیح می دهیم. دستگاه سنگ زنی ( Grinding machine ) وسیله ای برای ایجاد سطحی بسیار صیقلی و یا برداشتن بخشی از یک قطعه است.

مقاله 2: قوس پلاسما چیست

در مقاله قوس پلاسما چیست درباره صفر تا صد برشکاری پلاسما صحبت میکنیم. به فرآیندی که با کمک پلاسمای داغ، مواد رسانا برش داده می شوند، برش پلاسما می گوییم. در این پروسه، یک گاز بی اثر را به کار می بریم.

مقاله 3: نورد چیست

در مقاله نورد چیست می گوییم که فرایند نورد گرم چیست و چه کاربردی دارد. در نورد گرم برای موفقیت باید دمای فرآیند با دقت زیاد کنترل شود. متریال اولیه باید تحت حرارت قرار بگیرد تا به یک دمای مشخص برسد.

مقاله 4: صفحه تراشی چیست

در مقاله صفحه تراشی چیست درباره تفاوت سه نظام و چهار نظام و صفحه نظام در دستگاه تراش صحبت می کنیم. در واقع باید بگوییم که بر خلاف سه نظام که سه عدد بازوی نگه دارنده قطعه دارد، چهار نظام دارای چهار بازو است.

مقاله 5: روش های آبکاری استیل

در مقاله روش های آبکاری استیل درباره روش آبکاری طلایی قطعات استیل و آهن صحبت می کنیم. در این روش آبکاری با یک قرقره نواری به وجود می آید و از محلول آبکاری رد می شود. ا بیین متد عموما برای آبکاری سیم و نوارهای فلزی بکار می رود.

مقاله 6: فورج کاری چیست

در مقاله فورج کاری چیست خواهیم گفت که فورجینگ چیست و انواع آن را معرفی می کنیم. آهنگری یا فورجینگ پروسه ضربه زدن و فشرده سازی فلزات است. فلزات سخت و سنگین پیش از فورج کاری احتیاج به عملیات حرارتی دارند.

مقاله 7: اکستروژن چیست

در مقاله اکستروژن چیست خواهیم گفت که اکسترودر چیست و انواع اکسترودر را معرفی می کنیم. اکسترودر ابزاری است که برای اکسترود کردن انواع متریال پلاستیکی و ساخت محصول نهایی استفاده می شود.

امیدواریم مقاله سوراخ کاری برای شما مفید بوده باشد ، همچنین شما میتوانید از سایر مقالات در سایت www.catiadesign.ir دیدن بفرمایید.

کلیه پکیج های آموزشی مهندسی مکانیک
بازدید از پکیج ها
نمونه فیلم های آموزشی
مشاهده فیلم ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *